GUFF2
My Photo

« My Book Report | Main | Boil in the Bagman »

October 20, 2003

Comments

Keijukas

Kutinaan voi poppakonstina käyttää suolavesihaudetta. Siis mitä?! Suolaa haavoihin?! Nyt onkin kyse ns. keittosuolavedestä, jota voi ostaa kalliilla hinnalla apteekista tai tehdä halvalla itse. Sen vitsi on siinä, että sen suolapitoisuus on sama kuin kehon omien nesteiden joten se on hyvin neutraalia ärtyneellekin iholle. Kiehauta litra vettä ja lisää teelusikallinen keitto- tai merisuolaa. Anna jäähtyä. Käytä hauteena. Kiehauttaminen tekee siitä riittävän puhdasta.

Keittosuolavesihaude päihittää mennen tullen haineväuutteet ja muut huuhaahoidot. Monelle olen sitä suositellut sädehoidon ärsyttämälle iholle ja aina on tullut positiivista palautetta. Punoitusta se ei poista, mutta kirvelyä ja kutitusta lievittää.

Voi kokeilla myös kamomillateehaudetta samaan tapaan. Siitä minulla ei ole kokemusta eikä ensikäden tietoa sen tehosta.

Keittosuolavesihauteen valmistamisessa suurin kompastuskivi on se, että sekoittaa suhteet ja laittaakin teelusikalliseen vettä litran suolaa.

jukkahoo

Olisi tämä suolaliuos siis parempi idea kuin nämä sairaalasta saadut Smith+Nephew -firman Bactigras rasvasiteet? Unhoitin tietty mainita että sain myös antibioottireseptin.

Jouni

Kutina on kyllä ikävä juttu. Tuttu tunne itsellekin psoriaatikkona. Ataraxia syöttävät ainakin meikäläiselle kun kutkaa valitan. En tiedä auttaisiko sinun tilanteessasi ko. lääke.

Jeeh. Kolottelee vähän joka paikkaa ja odottelen tässä särkylääkkeen vaikutusta. Vointeja!

jossu

Meiltä löytyy lasten vesirokon jäljiltä puolikas puteli mentolirisiiniöljysprii-linimenttiä. Kyljessä lukee: "ulkoisesti kutiavan ihon pyyhkimiseen, valmistetta ei saa käyttää limakalvoille, haavoihin eikä silmiin". Jos sitä voi käyttää vesirokkorakkuloiden päällä niin kai tuommoinen vesikellokin on ok? Rikkinäisten rakkojen päälle kun laitoin, niin Katja valitti kirvelyä, mutta hetken päästä linimentillä sivellyn alueen kutina kuitenkin lieveni. Jos kuulostaa hyvältä, voin vaikka käydä heittämässä sen pullon teille. Meillä on nyt kyllä flunssaa kotona - mitenkäs tarkkaa sen kanssa on?

kysyy jossu

Keijukas

Sairaalassahan repivät pelihousunsa jos jätät rasvasiteet käyttämättä poppakonstien vuoksi. Hauduttele ensin ja laita sitten rasvaside päälle.

Omppu

Aloe vera -geeli tai -voide auttaa myös kutinaan, ja aloetahan on käytetty mm. palaneen ihon hoitoon.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)