GUFF2
My Photo

« Bad Movies | Main | Happy Pictures make me cry »

February 18, 2004

Comments

Marko

Onko noiden Bernard Knightin kirjojen lukujärjestyksellä väliä? Vai pysyvätkö ystävyys/vihollisuussuhteet vakaasti samanlaisina yms?

jukkahoo

Minä luin neljä kirjaa hieman väärässä järjestyksessä eli ensiksi kolme viimeisintä ja sitten kaikkein ensimmäisen. Ystävyys/vihollisuussuhteet pysyvät jatkuvien henkilöhahmojen osalta hyvin samanlaisina eli kirjojen lukeminen "väärässä" järjestyksessä ei ole mielestäni erityisen ongelmallista. Tarinoissa on jonkinlaista jatkuvuutta eli edellisien osien tapahtumiin saatetaan palata keskusteluissa ja/tai sisäisessä monologissa, mutta mikään ei aivan erityisesti vaadi tämän kirjasarjan lukemista kronologisessa järjestyksessä.

Ensimmäisen kirjan (Sanctuary Seeker) ja lukemieni kolmen uusimman (Grim Reaper, Forest of Fear ja Tinner's Corpse) välissä tapahtuu yksi hieman mullistavampi historiallinen yksityiskohta, mutta sekään ei liiemmälti vallitsevaa status quota liikauta. Itse asiassa, mitä enemmän tässä asiaa ajattelen, niin sitä enemmän lukemieni kirjojen staattisuus ja kehittymättömyys alkaa painamaan mieltä. Höh! Ja minä kun alunperin niin pidin näistä kirjoista!

Edelleen kuitenkin uskon, että yhden/kahden Crowner John -kirjan lukeminen on ihan jees ja hyvä homma.

The comments to this entry are closed.