GUFF2
My Photo

« What I did today | Main | There she goes »

June 05, 2004

Comments

Johan A

Heh. I didn't mean to reprimand you, just telling you that an absence of comments didn't mean nobody was watching. I guess we all walk around with bad conscience about being lazy bums, making us misinterpret neutral comments for gentle chidings...

jukkahoo

Auch and similar sentiments.

I didn't felt reprimanded nor did I actually thought that you (or Ben) were being pr... harsh on me. This non-verbal communicating via furrin' language is sometimes so vague and non-discriptive. Especially when one (ie. me) is trying to use one's regular verbiage and phrasings, without the help of the Mother Tongue.

They have apparently invented these things called emoticons (or somesuch), but to be Frank and Ernest, I dislike using those. Doesn't mean that I don't use them 8-), but then again, aren't smilies a bit blasé?

Lazy, me? What are you insinuating, Swede? (hymiö)

Marko


Kas, ei ainakaan previewin mukaan anna laittaa karttaa liitteeksi... No kokeilempa kuitenkin hylkääkö koko html, pätkän...

jukkahoo

Juu, on lakannut näkymästä mokomakin karttasivu niin täällä kuin muuallakin. Pitänee poistaa tuokin töhnä, jos vaikka jaksaisi. Nykyään kun on niin väsy... kyllä työnteko on sitten raskasta.

Stefan

Testasin karttaa ja se oli paljon punaisempi kuin Jukalla. :) Islantia ja kaapiovaltioita lukuun ottamatta suurin osa kaymattomista valtioista oli entisen Neuvostoliiton ja Jugoslavian alueella. Eika Armenia ole osa Eurooppaa vaikka pyrkya olisikin. Pyh.

1994 suunnittelin automatkaa Moldovaan Ukrainan kautta mutta tulin jarkiini. Menin sen sijaan Albaniaan. Hullu reissu sekin oli.

Terv. Tapani

Teemu

Jaa ei Armenia osa Eurooppaa? Kaukasia on ongelmallinen tapaus, mutta itse ainakin vedän rajan siellä Kaspianmereen enkä Mustaan-. Eli ex-NL tasavalloista aasialaisia olivat vain Keski-Aasian tasavallat. Tästä on tapeltu azeri-armenialainen-puolalainen jne. porukalla ennemminkin. Mihinkäs sen rajan sitten siellä vetää, jos pohjoisessa se on Ural ja Volga? Mielenkiintoiseksi kysymys muodostuu jos hyväksymme Azerbaidzhanin osaksi Eurooppaa ja voimme alkaa syyttää Iranin miehittävän osaa Euroopasta :)

Sini

Jukka, olen saanut fantasiailtapäivästämme oikein paljon positiivista palautetta. Kaikki ovat olleet oikein innostuneita eikä ajankaan loppuminen kuulemma haitannut - "se kuuluu asiaan" oli yksikin kommentti. Joten nyt Espoon kirjastoissa on oikein fantasiatietoisia työntekijöitä. Käykää testaamassa.
Sini

jukkahoo

Hauska kuulla, Sini! Näin viikon verran asiaa muhittuani, olen valmis pitämään tapahtumaa onnistuneena ja antoisana kokemuksena. Vielä kun maksavat palkkion, niin suuni suorastaan hymyyn karahtaa!

Suosittelen myös päiväunia. Ihan vain tiedoksi kaikille niille, jotka eivät vielä ole osanneet moista kokeilla. Virkistää mieltä ja tekee hyvää keholle. Etenkin jos on ns. univelkaa. Se syntyy nukkumattomuudesta, joka taas johtuu inhimillisesti katsottuna aivan liian aikaisista heräämisistä. Miksei maailma (ja tarkoitan tällä nyt erityisesti Suomea ja valtiovaltaa) voi herätä esim. kymmenen jälkeen? Mikä pakko ihmisparan on kömpiä julkiselle kulkeutumisvälineasemalle ennen aamu-seitsemää? Porque?

Teemu

No se nyt vain periytyy agraariyhteiskunnasta: ulkotyöt hoidetaan mieluusti päivänvalon aikaan ja kun aurinko nousee aikaisin niin mitä sitä enää sängyssä möllöttämään. Nyky-yhteiskunnassa aikainen herääminen on tärkeää, että ehtii tehdä tarvittaessa kahta työtä ja tulla toimeen! Mene aikaisemmin nukkumaan. Pää tyynyyn ennen iltakymmentä niin johan on aamukuudelta virkeänä :) Ainakin itselläni tuo on tottumiskysymys: armeija-aikaan oli aivan luonnollista herätä 5:45, kun taas yliopistolla vielä kymmeneksi raahautuminen tuotti tiukkaa. Nykyään olen liukuvan työajan vannoutunut kannattaja.

Ben

Juu, on se hienoa sitten kun päästään utopiaan jossa yhteiskunta toimii 24h ja töihinkin voi mennä juuri siihen aikaan kun se omaan päivärytmiin sopii. ;)

Vaimonihan on siinä onnellisessa asemassa että hän pystyy aika hyvin itse valitsemaan työaikansa. Tämä on puolestaan johtanut pahimmillaan lähes siihen että näemme tosiamme tuskin koskaan vaikka saman katon alla eletäänkin.

Asiaan: Mietsikelin tuossa joku kerta mikä olisi omasta mielestäni optimaalisin vuorokausirytmi tällaiselle yökyöpelille jos muu yhteiskunta kuitenkin toimii 8-16 ja joskus pitäisi johonkin virastoihin sun muihinkin päästä käymään. Pohdintojeni lopputulos oli seuraavanlainen:

- päivä alkaa heräämisellä kello 00.00
- työt alkavat kello 02 ja päättyvät kello 10.00
- kello 10-16 on aikaa hoitaa kauppareissut, pankissa käymiset sun muut virastovierailut
- kello 16-00 kahdeksan tuntia unta palloon

Tuota voi hienosäätää mielensä mukaan siirtämällä uniaikaa. Pääpointtina kuitenkin on, että saa tehdä töitä silloin kun se omasta mielestä tuntuu tehokkaimmalta (eli keskellä yötä) mutta kuitenkin pystyy elämään joten kuten tämän Luterilais/agraarin 8-16 aikataulun kanssa limittäin.
Sosiaalinen puoli voisi tietenkin hieman päästä kärsimään...
"Tuukkonä mahviaan?"
"No, en kun olen tuossa kahdeksan maissa jo täydessä unessa. Mutta voisin tulla suoraan töistä siinä kymmenen jälkeen..."

Anna

Päiväunet. Luojan lahja väsyneille äideille. Ei ole suurempaa iloa kuin saada molemat natiaiset nukahtamaan yhtäaikaa päiväunille, jotta äitikin voi kaatua sänkyyn. Sitten kahden tunnin kuluttua herää virkeänä 2 vuotiaan "Heätyys" -kiljuntaan ja jaksaa taas keksiä pilteille virikkeitä eli tunkea Myyrä-videon nauhuriin.

Kuuleeko äänensävystä, että tänään ei äiti ole saanut päiväuniaan :)

Omppu

Oma karttani oli surkean pieni, mutta sisälsi sentään Islannin, jossa kovin moni muu ei taida olla käynyt?

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)