GUFF2
My Photo

« For Tarja (and other Fables fans too) | Main | Hobbies clash »

September 08, 2008

Comments

Omppu

Mä olen samaa mieltä siitä, että kunnon kerrostaloasunto on umpikorttelissa. Täällä Tampereella niitä löytyy valitettavan pieneltä alueelta pienikokoisesta ydinkeskustasta. Kaikki tornitalot, joiden _ympärillä_ on piha, tai muut senkaltaiset härpäkkeet ovat vaan ihan turhia (valitettavasti asun nyt juuri sellaisessa). Rivi- ja paritalot vain yhdistävät kaupunki- ja maaseutuasumisen pahimmat puolet.

Ainoa toinen vaihtoehto jonka tunnen miellyttäväksi, on sitten se omakotitalo, jossa on _tarpeeksi_suuri_ puutarha ympärillä, jotta ulkopuoliset eivät häiritse yksityisyyden tunnettani. Niitä kyllä löytyy tästä kaupungista usealtakin alueelta. Sitten kun lottovoitto saapuu, niin ehkä sellaiseen.

Omppu

Joo, olen sairas.

Kummari

Hmm, mä asun 1920-luvun kerrostalossa - töihin yliopistolle 5 min kävellen, keskustaan vartti spåralla (tai vajaa 30 min rauhallisesti kävellen). Takapihalta pääsee puistoon kadun ylittämällä, kaupp(oj)a ja apteekki löytyy korttelin päästä (eri suunnilla), suutari on naapuritalossa jne jne.
Umpipihaa ei ole, mutta takapiha on sentään pensasaidalla erotettu kadusta (umpikuja - ei paljoa liikennettä :-), ja piha antaa etelään.
Eikä täällä tartte itse huolehtia pihasta tai lämmityksestä, aah.

Teemu

Jos ihmisten kuuluisi asua sikin sokin toistensa päällä, he olisivat muurahaisia. Kerrostaloasuminen on köyhille (=meille). Kävimme Mekun kanssa fillaroimassa Laajasalossa ja näimme taloja, joissa olisi oikein mukava asua. Varsinkin kun pihalla seisoisi se Bayerische Motoren Werke X6 (ensimmäinen Suomessa näkemäni, ne rakennetaan Yhdysvalloissa) jolla hurauttaa ostoksille ihan minne haluaa. Kaupungeissa on melua, likaa ja liikaa ihmisiä. Dannyn tavoin kaipaan Kuusamoon. Vanhasen visio kuulostaa minustakin tyhmältä, mutta eri syistä: omakotitalo, jossa naapuri on kahden metrin päässä ei ole omakotitalo. Se on rivari. OmaKOTItalo on sellainen, josta käsiaseen luoti ei kanna naapuriin.

Mekku

No, tarkentavana kommenttina se, että minähän en hurauttelisi millään kaaralla minnekään, kun ei ole sitä korttia. Enkä nyt niistä käsiaseistakaan kauheasti perusta...

Mutta kerrostaloasumista en kestäisi siinä tapauksessa, että siihen lähipuistoon tai muuhun viheralueeseen ei olisi näköyhteyttä. Naapuritalon seinän ja toisten ihmisten ikkunoiden tuijottaminen kun on yksi masentavimmista asioista maailmassa. Aikuisia puita pitää ikkunasta näkymän! Siksipä preferoin kerrostaloa, jonka ikkunat ovat ulospäin, eivätkä sisäpihalle, ja katujen varret ovat kunnolla "puisia".

Omppu

"Vanhasen visio kuulostaa minustakin tyhmältä, mutta eri syistä: omakotitalo, jossa naapuri on kahden metrin päässä ei ole omakotitalo. Se on rivari. OmaKOTItalo on sellainen, josta käsiaseen luoti ei kanna naapuriin."

Näin juuri!

Omasta ikkunastani seitsemännestä kerroksesta avautuu mahtava näköala yli Näsijärven. Vastarannalta ei näy kuin pari valonpilkahdusta pimeällä. Hyvin miellyttävää.

Verify your Comment

Previewing your Comment

This is only a preview. Your comment has not yet been posted.

Working...
Your comment could not be posted. Error type:
Your comment has been posted. Post another comment

The letters and numbers you entered did not match the image. Please try again.

As a final step before posting your comment, enter the letters and numbers you see in the image below. This prevents automated programs from posting comments.

Having trouble reading this image? View an alternate.

Working...

Post a comment

Your Information

(Name and email address are required. Email address will not be displayed with the comment.)