GUFF2
My Photo

« Käsitöitä | Main | Mogens Luonnekuvauksessa »

February 19, 2013

Comments

Palikka

Luin kirjoituksen useampaan otteeseen ja yritin kaikin tavoin löytää sieltä ironiaa, mutta jos siitä oli kyse, niin a) oma medialukutaitoni on heikentynyt tai alkujaankin huono b) se oli liian hyvin piilotettu (tahattomasti tai tarkoituksella) tai c) kirjoittaja tulkitsee ironian jotenkin toisin kuin minä. Tai sitten kyse oli ihan vain tarkoituksellisesta provokaatiosta. Tuntuu olevan tapana nykyään.

Oli miten oli, puhisinpa minäkin hetken, kunnes tajusin, että hei, täähän on vain teh internets. Miksi ottaisin sitä vakavasti? ;)

Tunnistan lukemisessani muuten saman ilmiön kuin sinä. Reaaliproosa ja Keltainen kirjasto on jäänyt liian vähälle huomiolle viime vuosina. Sama pätee myös pelaamiini tietokonepeleihin. Noinkohan olisi kyse siitä, että sitä jämähtää samoihin genreihin ei sen takia, että ne olisivat välttämättä parempia, vaan siksi, että niiden rakenteet ja kerrontatavat ovat tutumpia ja niihin on siksi helpompi päästä sisään? Sitä ikään kuin unohtaa, miten lukea "niitä muita kirjoja". Mene ja tiedä. Minä menen.

Palikka

Olinpa epäselvä. Tarkoitin yllä sitä, että pelaan myös tietokonepelejä nykyään paljon kapea-alaisemmin kuin ennen, vaikka ennen tuli pelattua lähes kaikkea. Ja nyt jos yrittäisin hypätä vähälle pelaamiselle jääneisiin pelityyppeihin uudestaan, niin se olisi aika työlästä. Ehkä lukemisessani on tapahtunut sama asia.

Elokuvien suhteen sentään tulee vielä katsottua kaikkea Lentävistä luupäistä syvälliseen draamaan. Onneksi.
-

Sari

Teoriaasi ehkä tukee se että elokuva/TV on näistä se passiivisin kokijan kannalta. Elokuvien katsontataidot eivät ehkä pääse rapautumaan yhtä helposti, tai kynnys erilaisen elokuvan katsomiseen on matalampi.

The comments to this entry are closed.